Comisia Europeană amendează cu 110 milioane de euro companiile ASUS, Philips, Pioneer și Denon & Marantz

  • 25 Iulie 2018 15:28
Comisia Europeană amendează cu 110 milioane de euro companiile ASUS, Philips, Pioneer și Denon & Marantz

După amenda de 4,4 miliarde de euro aplicată către Google, Comisia Europeană a mai acordat amenzi pentru alte patru companii din domeniul tehnologiei. Acestea sunt ASUS, Denon & Marantz, Philips și Pioneer, care au fost găsite vinovate de manipularea prețurilor, interzicând comercianților să reducă prețurile la produsele lor. Amenzile ajung la o sumă totală de 111 milioane de euro.

Conform Comisiei Europene, cele patru companii au folosit instrumente avansate de monitorizare a vânzărilor pentru a verifica dacă distribuitorii și comercianții vindeau produsele lor la prețurile recomandate și nu unele mai mici, scrie Go4it. În cazul în care erau detectate probleme, vânzătorii erau contactați și amenințați cu sancțiuni comerciale, ceva ilegal pe teritoriul Uniunii Europene.

Margrethe Vestager, comisar responsabil de concurență în cadrul Comisiei Europene, a declarat că „deciziile luate astăzi demonstrează că legile concurenței din UE servesc protejarea consumatorilor în cazuri în care companiile stau în calea concurenței și posibilității unei alegeri mai bune.”

Ofensele au avut loc în perioada 2011-2015, iar cele patru companii au ales să colaboreze cu Uniunea Europeană în acest caz. Astfel, amenzile au fost reduse semnificativ, cu până la 40-50%. Compania ASUS a primit cea mai mare amendă, 63,5 milioane de euro, fiind urmată de Philips cu 29,8 milioane de euro. Pioneer a primit 10,1 milioane de euro amendă, în timp ce Denon & Marantz a primit o amendă de „doar” 7,7 milioane de euro. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău