Comisia Europeană alocă 10 milioane de euro pentru cercetări cu privire la epidemia cu coronavirus

  • 31 Ianuarie 2020 17:20
Comisia Europeană alocă 10 milioane de euro pentru cercetări cu privire la epidemia cu coronavirus

Comisia Europeană a anunțat vineri că a decis alocarea a 10 milioane de euro (11.05 milioane dolari) pentru cercetări cu privire la epidemia cu coronavirus, relatează dpa și EFE, preluat de Agerpres.

"Ne preocupăm să limităm consecințele unei răspândiri potențial mai ample a epidemiei cu coronavirus în Uniunea Europeană", a declarat comisarul european pentru cercetare Mariya Gabriel.

Comisia a lansat o procedură de urgență pentru accesarea fonduri din programul său de cercetare și inovare, banii urmând să finanțeze două până la patru proiecte.

De asemenea, Comisia Europeană are în vedere ca cercetările în cadrul acestor proiecte să înceapă cât mai curând posibil, iar termenul limită pentru depunerea de proiecte este 12 februarie, în locul perioadei obișnuite de trei luni.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a decretat joi că epidemia provocată de noul coronavirus apărut în China și care s-a răspândit în mai multe regiuni ale lumii constituie ''o urgență de sănătate publică la nivel internațional''.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău