Comisia Europeană a validat PNRR-ul Franței

  • 23 Iunie 2021 20:09
Comisia Europeană a validat PNRR-ul Franței

Franța a primit undă verde de la Comisia Europeană pentru planul său național de redresare și reziliență (PNRR) în valoare de 100 de miliarde de euro, dintre care aproape 40 de miliarde vor fi finanțate prin granturi europene, a anunțat miercuri președinta executivului comunitar, Ursula von der Leyen, potrivit AFP, citat de AGERPRES.

"Sunt bucuroasă să anunț că Bruxellesul sprijină planul de relansare al Franței", a declarat Ursula von der Leyen din grădina Palatului Elysée, ridicând împreună cu președintele francez Emmanuel Macron dosarul de aprobare.

Pentru planul de relansare realizat de guvernul de la Paris, "acest lucru înseamnă transferul a 40 de miliarde de euro către Franța până în 2026, o contribuție extrem de substanțială", a declarat președintele francez.

O primă tranșă de circa 5 miliarde de euro ar urma să fie transferată în august, potrivit unui consilier de la Palatul Elysée, urmată de o a doua tranșă, de puțin sub 5 miliarde de euro, în toamnă.

Din cele 100 de miliarde de euro, circa 36 de miliarde de euro au fost deja angajate, conform unui bilanț al Ministerului de Finanțe, care se așteaptă ca până la sfârșitul anului să fie mobilizate 70 de miliarde de euro.

Planul Franței prevede în special investiții în tranziția ecologică și digitală, precum și măsuri în favoarea competitivității companiilor și pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău