Comisia Europeană a semnat un contract de achiziție pentru un medicament cu anticorpi pentru pacienții cu COVID-19 dezvoltat de compania Eli Lilly

  • 21 Septembrie 2021 20:06
Comisia Europeană a semnat un contract de achiziție pentru un medicament cu anticorpi pentru pacienții cu COVID-19 dezvoltat de compania Eli Lilly

Comisia Europeană anunță că a semnat un contract cadru de achiziții cu compania farmaceutică Eli Lilly pentru furnizarea unui tratament cu anticorpi monoclonali pentru pacienții cu COVID-19.

Medicamentul este în curs de revizuire continuă de către Agenția Europeană pentru Medicamente, transmite HotNews.ro.

Conform Comisiei Europene, 18 state membre s-au înscris la achiziția comună pentru a cumpăra până la 220.000 de tratamente.

Terapii realizate cu o clasă de medicamente numite anticorpi monoclonali, care imită proteinele sistemului imunitar ce apar în mod natural, sunt dezvoltate atât de Eli Lilly, cât și de Regeneron și de GlaxoSmithKline cu partenera Vir. AstraZeneca este însă prima companie care a publicat date pozitive ale unui studiu clinic privind prevenirea Covid-19 cu ajutorul terapiei cu anticorpi.

Compania a anunțat vineri că 75% dintre participanții la studiul clinic pentru această terapie, cu două tipuri de anticorpi descoperiți de Vanderbilt University Medical Center, aveau boli cronice, inclusiv o reacție imunitară scăzută la vaccinuri.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău