Comisia Europeană a lansat o investigație antiduping provind produsele de oțel provenite din China, Indonezia și Taiwan

  • 13 August 2019 17:00
Comisia Europeană a lansat o investigație antiduping provind produsele de oțel provenite din China, Indonezia și Taiwan

Comisia Europeană anunțat marți că a lansat o investigație antidumping privind produsele de oțel provenite din China, Indonezia și Taiwan, pe fondul tensiunilor globale privind prețul oțelului, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Investigația vizează plăcile din oțel inoxidabil laminate la cald și table de oțel în rulouri și vine ca urmare a plângerii Asociației europene a oțelului, care acuză statele că vând aceste produse sub valoarea lor de piață, afectând concurenții europeni.

Investigația face parte din măsurile UE menite să-i apere pe producătorii din blocul comunitar de concurența neloială.

În următoarele opt luni, Comisia Europeană va aduna dovezi și va decide dacă va impune măsuri antidumping producătorilor de oțel din China, Indonezia și Taiwan.

Luna trecută, China a impus taxe antidumping la unele produse din oțel inoxidabil importate din UE, Japonia, Coreea de Sud și Indonezia, pe fondul escaladării tensiunilor comerciale globale.

Taxe antidumping cuprinse între 18,1% și 103,1% vor fi aplicate la plăci din oțel inoxidabil laminate la cald și la țaglele din oțel inoxidabil, se arată într-un comunicat al Ministerului Comerțului de la Beijing. Aceste produse se folosesc în construirea de nave, containere, căi ferate și în alte industrii.

Decizia vine în urma plângerii depuse de producătorul chinez de oțel Shanxi Taigang Stainless Steel.

"Agenția de investigații a stabilit că produsele menționate au fost vândute la prețuri exagerat de scăzute, ceea ce a provocat industriei chineze pierderi substanțiale", apreciază Ministerul Comerțului de la Beijing.

China, cel mai mare producător mondial de oțel inoxidabil, a obținut anul trecut 26,71 milioane de tone de produse din oțel inoxidabil, în creștere cu 2,4% față de 2017, arată datele Asociației chineze a oțelului.

În 2018, statul asiatic a importat 1,85 milioane de tone de produse din oțel inoxidabil, un avans de 53,7% comparativ cu 2017. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău