Comisia Europeană a avertizat Ungaria, Polonia și Cehia cu privire la refugiați

  • 07 Septembrie 2017 08:58
Comisia Europeană a avertizat Ungaria, Polonia și Cehia cu privire la refugiați

Comisia Europeană a avertizat Ungaria, Polonia și Cehia că vor fi amendate, dacă refuză, în continuare, să preia solicitanți de azil din Italia și Grecia.

Comisarul european pentru migrație, Dimitris Avramopoulos, a făcut acest anunț, miercuri, după ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene a confirmat legalitatea cotelor obligatorii de refugiați, pe care fiecare țară trebuie să îi primească, potrivit deciziilor luate, anul trecut, la Bruxelles.

Amintim că Italia și Grecia - principalele țări europene unde au ajuns sute de mii de imigranți ilegali din Africa și Orientul Mijlociu - sunt depășite de problemele pe care le au cu cazarea și întreținerea lor, în pofida ajutoarelor materiale primite de la Bruxelles.

Într-o primă reacție, Ungaria a catalogat drept ”scandaloasă și iresponsabilă” decizia Curții de Justiție Europene privind relocarea migranților - potrivit declarației ministrul ungar de Externe, Peter Szijarto. Polonia și Slovacia au anunțat și ele că nu vor accepta cotele obligatorii de refugiați, în pofida verdictului Curții, relatează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:3,6 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău