Comisia Europeană a aprobat, pentru prima dată, comercializarea unui vaccin împotriva Ebola

  • 12 Noiembrie 2019 08:48
Comisia Europeană a aprobat, pentru prima dată, comercializarea unui vaccin împotriva Ebola

Comisia Europeană a aprobat luni, pentru prima dată, comercializarea unui vaccin împotriva Ebola, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Vaccinul s-a aflat în faza de dezvoltare de la izbucnirea epidemiei în Africa de Vest din 2014 și a fost administrat persoanelor cu risc ridicat de infecție, inclusiv personalului medical, în Republica Democratică Congo (RDC).

"Găsirea unui vaccin împotriva acestui virus teribil cât mai repede posibil a fost o prioritate pentru comunitatea internațională", a declarat, luni, la Bruxelles, comisarul european pentru sănătate Vytenis Andriukaitis.

Aprobarea comercializării Ervebo - produs de Merck - este un pas important pentru salvarea de vieți în Africa și în alte țări, a continuat Andriukaitis.

Anunțul survine după o recomandare din partea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), care a evaluat beneficiile și riscurile vaccinului.

Peste 200.000 de persoane din RDC au fost imunizate cu medicamentul experimental până în prezent și un al doilea vaccin a fost introdus în septembrie.

Peste 3.000 de persoane au fost infectate cu febra hemoragică Ebola și cel puțin 2.000 au murit de la izbucnirea unei noi epidemii de Ebola în urmă cu 14 luni în estul RDC.

În iulie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat epidemia de Ebola izbucnită în Republica Democratică Congo drept o urgență de sănătate publică la nivel mondial.

Limitarea răspândirii virusului s-a dovedit dificilă din cauza numeroaselor grupuri rebele care acționează în estul RDC.

Peste 11.000 de oameni au murit în timpul epidemiei de Ebola din Africa de Vest în 2014-2015. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău