Comisia Europeană a aprobat, în premieră pentru România, finanțarea totală a investițiilor în infrastructura de transport

  • 21 August 2020 11:39
Comisia Europeană a aprobat, în premieră pentru România, finanțarea totală a investițiilor în infrastructura de transport

Comisia Europeană a aprobat pentru România finanțarea proiectelor de infrastructură de Transport în procent de 100 % și nu 85 %, conform regulamentului anterior.

Derogarea se bazează pe constrângerile financiare și impactul pandemiei asupra bugetului de Stat, arată Ministerul Transporturilor. de la București. 

Această excepție va fi pe durată limitată, între iulie 2020 și iunie 2021 după care România va contribui – de la bugetul de stat- din nou cu 15 % pentru finanțarea proiectelor aprobate de Comisia Europeană.

Cele mai mari investiții în derulare cu fonduri europene sunt realizarea Autostrăzii A 1 Sibiu- Pitești, Autostrada A 0 Centura București și modernizarea magistralei feroviare Brașov- Curtici ( cea mai importantă din țară).

Pentru toate Programele Operaționale Europene (transport,energie, mediu, dezvoltare regională), autoritățile estimează aprox. 2.1 miliarde euro, cu risc de dezangajare.

Sursa: RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău