Comisia Electorală din UTA Găgăuzia a anunțat data în care va avea loc turul doi al alegerilor pentru funcția de guvernator al regiunii

  • 05 Mai 11:37
Comisia Electorală din UTA Găgăuzia a anunțat data în care va avea loc turul doi al alegerilor pentru funcția de guvernator al regiunii

Comisia electorală din UTA Gagauz-Yeri a anunțat că turul doi al alegerilor pentru funcția de guvernator al autonomiei va avea loc pe data de 14 mai, transmite MOLDPRES.

Conform autorității electorale de la Comrat, în turul doi se vor confrunta candidații susținuți de Partidul Șor și de Partidul Socialiștilor, Evghenia Guțul și Grigori Uzun.

După primul tur de alegeri, derulat la 30 aprilie, acești candidați s-au plasat pe primele două locuri după numărul de sufragii: Evghenia  Guțul – 26,5%; Grigori Uzun (26,4%).

Ceilalți candidați au acumulat mai puțin și astfel au ieșit din cursa electorală: Victor Petrov (16,2%); Dmitri Croitor (10,4%); Nicolai Dudoglo (9%); Serghei Cimpoieș (5,7%); Mihail Formuzal (3,5%); Serghei Cernev (2,3%).

La alegerile din 30 aprilie, în regiune au participat peste 57 de mii de cetățeni cu drept de vot, ceea ce constituie o rată de prezență la urne de 57,8 la sută.

Guvernatorul (bașcanul) este persoana oficială supremă a Unității Teritorial-Autonome Gagauz-Yeri. Acestuia i se subordonează toate autoritățile administrației publice ale autonomiei. Alegerile guvernatorului se desfășoară o dată în patru ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău