Comisia electorală de la Comrat ar manipula populația

  • 03 Februarie 2014 14:02
Comisia electorală de la Comrat ar manipula populația

Comisia Electorală Centrală acuză de manipulare comisia electorală de la Comrat.

Secretarul CEC, Andrei Volentir, a declarat că afirmațiile șefei comsiei electorale de la Comrat, Valentina Lisnic, potrivit căreia la referendumurile de duminică, 2  februarie, din regiune ar fi participat peste 70% din persoanele înscrise în listele de alegători, nu corespund adevărului.

Experiența alegerilor anterioare arată că, de exemplu, în Ceadîr-Lunga la urne se prezintă, de regulă, în jur de 35% dintre persoanele trecute în listele de vot, a subliniat Andrei Volentir, citat de IPN.

El a menționat că în regiunea găgăuză sunt înregistrați aproape111 mii de alegători, iar cei care operează cu cifra de 90 de mii, cum este cazul organizatorilor referendumurilor, comit încă un fals.

Potrivit presei locale, din cele 70% din alegători, majoritatea covârșitoare ar fi votat pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Comisia electoral de la Comrat urma să anunțe astăzi rezultatele, însă a anunțat că va face acest lucru la o dată ulterioară.

Reeferendumurile respective au fost declarate ilegale de către judecătoria din Comrat, pe motiv că încalcă constituția și legile statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău