Comisia de profil a demarat procesul de selectare a candidaților la funcția de Ombudsman

  • 05 Aprilie 2021 13:50
Comisia de profil a demarat procesul de selectare a candidaților la funcția de Ombudsman

Comisia parlamentară specială, instituită de Comisia juridică, numiri și imunități a inițiat procesul de selectare a candidaților la funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman), comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, candidat la funcția de Ombudsman poate fi persoana care: este cetățean al Republicii Moldova; nu este supusă unei măsuri de ocrotire judiciare sub forma tutelei; deține diplomă de licență sau echivalentul acesteia; are o vechime în muncă de cel puțin 10 ani și o activitate notorie în domeniul apărării și promovării drepturilor omului; se bucură de o reputație ireproșabilă; cunoaște limba de stat și altele.

Doritorii pot depune dosarele în perioada 1 – 20 aprilie 2021 (inclusiv) personal, prin poștă sau prin e-mail. Copiile documentelor prezentate de către candidați vor fi prezentate împreună cu documentele originale pentru a se verifica veridicitatea lor sau vor fi autentificate notarial. În cazul în care dosarul de concurs se depune prin e-mail, copiile documentelor se depun la data interviului.

În prezent, interimatul funcției de avocat al poporului este deținut de Maia Bănărescu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău