Comisia de la Veneția, gata să sprijine autoritățile de la Chișinău în modificarea legislației electorale

  • 01 Martie 2017 17:37
0%
00:00:00
00:00:00

Comisia de la Veneția este gata să sprijine autoritățile de la Chișinău în procesul de modificare a legislației electorale. Însă, președintele instituției a atenționat, miercuri, 1 martie, la Chișinău, că în acest proces, autoritățile trebuie să țină cont de mai multe principii. 

Comisia de la Veneția este gata să expertizeze atât intenția de modificare a Constituției anunțată de Igor Dodon, cât și modificarea Codului electoral, a declarat într-o conferință de presă președintele instituției, Gianni Buquicchio.

În privința unei posibile modificări a sistemului electoral, el a atenționat că acest lucru comportă și anumite riscuri, totodată, ar fi justificat, având în vedere tendințele internaționale. Președintele Comisiei de la Veneția a subliniat că la modificarea legislației electorale autoritățile ar trebui să țină cont de mai multe principii.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a dat asigurări că autoritățile vor ține cont de aceste recomandări, menționând că în societate se discută demult despre necesitatea modificării legislației electorale.

Amintim că recent, conducerea Parlamentului a anunțat că în scurt timp va fi creată o comisie care va elabora modificări ale Codului electoral.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:2,57 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău