Comisarul european Thierry Breton: UE nu are nevoie de vaccinul rusesc Sputnik V

  • 22 Martie 2021 12:10
Comisarul european Thierry Breton: UE nu are nevoie de vaccinul rusesc Sputnik V

Uniunea Europeană (UE) nu are nevoie de vaccinul rusesc împotriva covid-19 Sputnik V și ar putea atinge o imunitate colectivă - până la 14 iulie - cu vaccinurile disponibile, dacă programul livrării acestor vaccinuri ar fi respectat, apreciază comisarul european însărcinat cu piața comună Thierry Breton, relatează Reuters, citat de news.ro.

”Nu vom avea absolut deloc nevoie de Sputnik V (...) și nici de alte vaccinuri”, a declarat duminică, la postul francez național de televiziune TF1, comisarul francez, potrivit sursei citate.

”Este necesar ca cele din prezent să fie produse în masă și administrate în masă”, a subliniat el.

”Rușilor le este extrem de greu să producă Sputnik V. Va trebui, bineînțeles, să-i ajutăm. Vom vedea asta în semestrul doi. Dacă va trebui să le furnizăm una sau două fabrici, de ce nu? Dar, pentru moment, europenii au prioritate”, a subliniat el.

”În prezent, avem în mod clar capacitatea de a livra 300 până la 350 de milioane de doze (de vaccin împotriva covid-19) până la sfârșitul lui iunie și, iar până la (Ziua Națională a Franței, la) 14 iulie (...) avem posibilitatea să atingem o imunitate la nivelul continentului”, apreciază Breton.

Producătorul Sputnik V l-a acuzat pe Thierry Breton de părtinire, a apărat fiabilitatea și eficiența vaccinului rusesc și se întreabă cu privire la oportunitatea de a cere o autorizație în UE Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău