Comisarul european Johannes Hahn va efectua o vizita la Minsk

  • 15 Aprilie 2015 15:40
Comisarul european Johannes Hahn va efectua o vizita la Minsk

Comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, va efectua în perioada 16-17 aprilie o vizită oficială în Republica Belarus, informează Agerpres.

Vizita va avea loc pentru a discuta despre posibilitatea ameliorării relațiilor dintre UE și această fostă republică sovietică, a anunțat miercuri delegația UE la Minsk, citată de agenția de presă TASS.

'Johannes Hahn va efectua pentru prima dată o vizită în Belarus în calitate de comisar european pentru politică de vecinătate și negocieri pentru extindere. Vizita va avea loc în cadrul turneului pe care comisarul european îl va desfășura în toate cele șase țări ale 'Parteneriatului Estic', înainte de summitul de la Riga', a precizat sursa citată.

Comunicatul informează, de asemenea, că 'scopul principal al vizitei îl constituie analizarea posibilităților de ameliorare a relațiilor dintre UE și Belarus'.

Summitul 'Parteneriatului Estic' va avea loc în mai, la Riga. Letonia, care deține președinția UE, a anunțat deja că va invita Republica Belarus la summit, fără a preciza pe cine exact dintre reprezentanții acestei țări.

'Parteneriatul Estic' este un program multilateral al UE, îndreptat spre dezvoltarea cooperării regionale cu șase foste republici ale Uniunii Sovietice: Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău