Comisarul european Johannes Hahn este convins că Republica Moldova poate deveni membră a UE până în anul 2030

  • 10 Mai 08:55
Comisarul european Johannes Hahn este convins că Republica Moldova poate deveni membră a UE până în anul 2030

Președinta Maia Sandu speră că negocierile oficiale privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană vor fi lansate în luna iunie. Ea a spus ieri presei că speră că se va întâmpla în luna iunie. A început deja procesul de evaluare a conformității legislației moldovenești cu standardele UE. Aceeași evaluare este efectuată de UE. Există o activitate în curs de desfășurare, care ar trebui să continue. Dar cele mai importante decizii din partea statelor membre ale UE și a instituțiilor europene au fost deja luate, a subliniat șefa statului.

Maia Sandu a declarat că se așteaptă ca Consiliul European să decidă asupra începerii negocierilor după alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în perioada 6-9 iunie.

"Ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil. Sperăm că se va întâmpla în luna iunie. Noi am început deja procesul de evaluare a conformității legislației moldovenești cu standardele UE. Aceeași evaluare este efectuată de UE. Există o activitate în curs de desfășurare, care ar trebui să continue. Dar cele mai importante decizii din partea statelor membre ale UE și a instituțiilor europene au fost deja luate, iar acest lucru ar trebui să ne inspire".

Maia Sandu a subliniat că "integrarea în UE este cel mai important proiect de țară. „Nu este un proiect politic, ci un proiect pentru toți cetățenii. Cu toții ne vom simți mai bine atunci când vom deveni o țară membră a UE. Vom avea mai multă siguranță, mai multe oportunități, nivelul nostru de trai va crește", a spus șefa statului.

Comisarul european pentru buget și administrație, Johannes Hahn, este convins că Republica Moldova poate deveni membră a UE până în anul 2030.

Oficialul european a făcut această declarație răspunzând joi la întrebările jurnaliștilor, după ce a participat la deschiderea Zilei Europei, marcată ieri la Chișinău. El a spus că mai este încă de lucru, dar vede o tendință pozitivă și că totul este posibil.

Comisarul european Johannes Hahn a spus că temele pe care Moldova trebuie să le facă se referă la sistemul de justiție și la respectarea principiilor statului de drept.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău