Comisarul european Johannes Hahn a anunțat la Chișinău când ar putea fi reluată asistența financiară a UE pentru R.Moldova

  • 19 Iunie 2019 16:01
Comisarul european Johannes Hahn a anunțat la Chișinău când ar putea fi reluată asistența financiară a UE pentru R.Moldova

Asistența financiară pentru Republica Moldova ar putea fi reluată în toamnă, a declarat Comisarul european pentru politica de extindere și vecinătate, Johannes Hahn, aflat într-o vizită la Chișinău.

În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o la Chișinău cu prim-ministrul Maia Sandu, oficialul european a declarat că Bruxelles-ul a prezentat încă fostului guvern, anul trecut, condițiile care trebuie îndeplinite pentru reluarea asistenței financiare din partea Uniunii Europene.

El a apreciat transferul pașnic de putere de la Chișinău și a punctat cât de important este în această perioadă lupta împotriva corupție.

Întrebat despre o posibilă aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană, Johannes Hahn a spus că Chișinăul trebuie acum să-și concentreze atenția pe problemele stringente pe care le are și să beneficieze de toate oportunitățile pe care le oferă Acordul de Asociere.

La rândul său, prim-ministrul Maia Sandu a declarat că de astăzi s-a decis reluarea dialogului politic dintre Chișinău și Bruxelles.

Această atenție a instituțiilor europene, mesajele care au venit, în mare parte, au făcut posibilă rezolvarea pașnică a crizei politice prin care am trecut. Am decis să reluăm la modul cel mai serios dialogul politic între R. Moldova și Uniunea Europeană. Am vorbit despre dezoligarhizare, construirea instituțiilor independente, despre prioritățile de combatere a corupției. Astăzi ne-am propus să revenim la o conlucrare normală și firească între R. Moldova și UE, am discutat despre restabilirea finanțării în contextul sprijinului bugetar. Am discutat despre necesitatea de obținere a asistenței tehnice, consultanță pentru instituțiile publice. Știm că așteptările față de acest Guvern sunt foarte mari, contăm foarte mult pe asistența partenerilor noștri europeni”, a subliniat premierul. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău