Comercianții au protestat față de modernizarea Pieței Centrale

  • 21 Mai 2013 13:28
Comercianții au protestat față de modernizarea Pieței Centrale

Peste o sută de comercianți de la Piața Centrală din Chișinău au blocat marți, 21 mai, pentru scurt timp, bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău.

Ei au protestat față de decizia municipalitații  de a evacua mai multe gherete din zona adiacentă Pieței Centrale unde urmează să aibă loc lucrări de reconstrucție. Circulația a fost deblocată după ce Primarul Dorin Chirtoacă a ieșit în fața protestatarilor, invitându-i în sala de ședințe a Primăriei pentru discuții. 

Comercianții susțin că au primit ordin să elibereze tarabele din zona unde urmează să aibă loc lucrările de reconstrucție, și se tem că astfel își vor pierde locurile de muncă. Ei susțin că nu au nevoie de magazine moderne care vor ridica costurile de arendă, ci doar reparații sumare ale tarabelor existente.

După jumătate de oră de protest în fața Primăriei și pe bulevardul Ștefan cel  Mare, manifestanții au acceptat să discute cu Dorin Chirtoacă, în sala de ședințe a Primăriei. Edilul capitalei le-a explicat protestatarilor  că pe durata construcțiilor aceștia nu își vor pierde locurile de muncă, ci vor fi doar strămutați în altă zonă a pieței.

Conform dispoziției Primăriei, comercianții urmau să elibereze tarabele până pe data de 25 mai. Din cauza întârzierii lucrărilor de proiectare însă acest termen a fost amânat cu, cel puțin, o lună, iar vânzătorii au fost invitați să își prelungească contracetele de arendare, a anunțat directorul Pieței Centrale, Veceaslav Balan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău