Comandantul rezistenței de la Azovstal refuză să se predea și face publică o fotografie cu el în combinat

  • 19 Mai 2022 10:39
Comandantul rezistenței de la Azovstal refuză să se predea și face publică o fotografie cu el în combinat

Comandantul rezistenței de la Azovstal refuză să se predea. Miercuri, Bohdan Krotevici a postat pe Twitter o fotografie cu el în interiorul uzinei, imaginea fiind însoțită de mesajul "Lupta continuă".

De câteva ori deja am fost sigur că voi muri, dar umorul m-a ajutat întotdeauna să îndur totul cu calm. Moartea va veni oricum. Când un războinic moare protejându-și tara, personal consider că este o moarte demnă, declarase în urmă cu câteva zile Krotevici într-un interviu pentru Wall Stree Journal, scrie digi24.ro.

În 11 mai, WSJ publicase o fotografie cu Bohdan Krotevici, obosit dar liniștit. Alături de el era un câine. Ulterior, câinele a fost ucis de o mină a rușilor, a povestit militarul ucrainean, în vârstă de 29 de ani.

Pentru a-și dovedi locul și identitatea, Krotevici a transmis jurnaliștilor WSJ un videoclip în care s-a filmat în afara combinatului. Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a analizat filmarea și a confirmat că acesta este el.  Demersul a fost necesar deoarece din cauza asediului continuu al Mariupolului, jurnaliștii nu au putut transmite de acolo.

„Copii și femei mor. Sunt uciși și violați... E iadul la Mariupol... Îmi este greu să vorbesc despre asta.

(În combinat -n.r.), condițiile sunt îngrozitoare. Răniții putrezesc  din cauza condițiilor din subteran, a umidității. Rănile sunt grave: membre amputate, mușchi rupți, arsuri grave. Medicamentele, analgezicele, sunt în cantități extrem de mici”, spunea Bohdan Krotevici.

959 de militari ucraineni de la Azovstal s-au predat de luni până azi. 80 sunt răniți, anunța ministerul rus al Apărării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău