Comandantul NATO în Europa: Pierderile Rusiei sunt de necrezut - peste 200.000 de oameni uciși și răniți

  • 04 Martie 2023 17:10
Comandantul NATO în Europa: Pierderile Rusiei sunt de necrezut - peste 200.000 de oameni uciși și răniți

Comandantul șef al NATO în Europa, Christopher Cavoli, a făcut un bilanț al războiului din Ucraina.

De la începutul invaziei Ucrainei în februarie anul trecut, peste 200.000 de soldați ruși și peste 1.800 de ofițeri au fost uciși sau răniți, scrie Defense Romania.

Acest lucru a fost afirmat de comandantul forțelor comune ale NATO din Europa, generalul Christopher Cavoli, scrie DW

Cavoli a vorbit ca invitat de onoare la un prânz tradițional la Primăria Hamburg și a declarat că „amploarea acestui război este de necrezut”.

Potrivit acestuia, Rusia a pierdut deja peste 2.000 de tancuri și, în medie, armata rusă trage peste 23.000 de obuze de artilerie pe zi.

Cavoli a spus că după atacul Rusiei asupra Ucrainei, NATO trebuie să se adapteze la noua realitate.

"Dacă vine cineva cu un tanc, trebuie să ai și tu un tanc. Dar una dintre lecțiile Războiului Rece este că precizia armelor este cea care contează. De asemenea, capacitatea de producție a industriei de apărare este importantă. Războiul este câștigat de oricine poate produce cât mai curând posibil”, a spus el.

În același timp, generalul NATO a subliniat importanța conducerii civile: „Am învățat din acest conflict că conducerea civilă este absolut necesară. Poate mobiliza o națiune și poate inspira partenerii”.

Anterior, mass-media a raportat că, în ajunul summitului de vară al NATO de la Vilnius, se pregătește o propunere de a crește cheltuielile pentru apărare ale țărilor membre NATO.

Ministerul rus al Apărării susține, la rândul său, că pierderile ucrainenilor sunt ridicate. ”Forțele armate ucrainene au pierdut aproape 490 de soldați într-o singură zi, în direcția Donețk, iar o baterie de artilerie M777 a fost distrusă”, a anunțat pe 4 martie reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, generalul-locotenent Igor Konașenkov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:5,14 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău