Comandantul forțelor ucrainene a donat armatei 1 milion de dolari

  • 25 Ianuarie 2023 13:33
Comandantul forțelor ucrainene a donat armatei 1 milion de dolari

Comandantul-șef al forțelor armate ucrainene, Valeri Zalujnîi, a moștenit recent 1 milion de dolari din partea unui american de origine ucraineană, donând întreaga sumă armatei țării sale, care în aceste zile luptă împotriva trupelor invadatoare ruse, relatează miercuri Ukrainska Pravda, transmite Agerpres.

Prima care a relatat despre gestul comandantului ucrainean a fost publicația americană The New York Times.

Conform testamentului lăsat de cetățeanul american de origine ucraineană Gregory Stepanets din 15 noiembrie 2022, Zalujnîi este beneficiarul a 1 milion de dolari din moștenirea acestuia.

Familia lui Stepanets, fost disident sovietic, care din 1988 a lucrat la Microsoft din Redmond (SUA), a confirmat informația.

În ianuarie, generalul Zalujnîi a trimis toți banii primiți într-un cont special al Băncii Naționale a Ucrainei în fondul creat special pentru nevoile armatei, fapt confirmat de notificarea SWIFT a băncii din 5 ianuarie 2023.

"Mi-am dedicat întreaga viață forțelor armate. Și nu am avut nicio îndoială cu privire la ce eram obligat să fac cu această moștenire. Ultima voință a lui pan Gregory, evident, a fost să sprijine armata ucraineană în persoana mea. Sunt recunoscător tuturor celor care ajută armata ucraineană. Și sunt recunoscător familiei mele pentru înțelegere", a declarat Valeri Zalujnîi, citat de Ukrainska Pravda.

Conform media ucrainene, Gregory Stepanets, născut în 1938 la Vinnița (centru), care a putut să părăsească URSS de abia după venirea lui Mihail Gorbaciov la putere, a lăsat câte 1 milion de dolari pentru două universități din Ucraina, iar un alt milion de dolari armatei israeliene Tsahal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău