Comandantul armatei ucrainene, despre un posibil atac din partea Rusiei: Militarii sunt pregătiți, dar răspunsul trebuie să fie unul consolidat

  • 15 Decembrie 2021 09:24
Comandantul armatei ucrainene, despre un posibil atac din partea Rusiei: Militarii sunt pregătiți, dar răspunsul trebuie să fie unul consolidat

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, general-locotenentul Valeri Zalujni, a declarat că situația din jurul granițelor ucrainene rămâne tensionată, astfel că a făcut apel la un răspuns consolidat la acțiunile agresorului.

Potrivit unui comunicat remis de serviciul de presă al Ministerului Apărării de la Kiev, Zalujni a explicat că Federația Rusă reprezintă o amenințare nu numai pentru Ucraina, ci și pentru alte state și a menționat că agresorul încearcă nu doar să readucă țara în sfera sa de influență, ci și să submineze securitatea euroatlantică și europeană.

"Prin urmare, răspunsul trebuie să fie unul consolidat" - a subliniat Zalujni. Totodată, comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei a remarcat că Federația Rusă face tot posibilul pentru ca platformele diplomatice să fie imposibil de relansat.

"Rusia a depus toate eforturile pentru a exclude verificarea conformității cu înțelegerile convenite în teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk și Luhansk. Vorbesc despre activitatea OSCE. Acum, această misiune aproape că nu funcționează în teritoriile ocupate" - a atras atenția oficialul ucrainean. Potrivit acestuia, agresorul face eforturi pentru ca Ucraina să poarte negocieri directe cu entitățile separatiste din Donbas, iar între timp toate sancțiunile impuse Rusiei să fie ridicate, ca urmare a faptului că s-ar presupune că Moscova nu este parte a conflictului.

"Noi, în calitate de militari, suntem pregătiți pentru orice fel de evoluție a situației. Dar trebuie să existe o cale diplomatică, deși Rusia face eforturi imense pentru ca aceste platforme să nu funcționeze, forțând Ucraina să poarte negocieri directe cu republicile separatiste" - a explicat comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău