Comandant al regimentului Azov: Rușii știu că femei și copii se ascund în Azovstal și trag intenționat cu toate tipurile de arme

  • 19 Aprilie 2022 09:47
Comandant al regimentului Azov: Rușii știu că femei și copii se ascund în Azovstal și trag intenționat cu toate tipurile de arme

Un comandant al regimentului Azov atrage atenția printr-o postare pe Telegram că rușii trag intenționat asupra uzinei Azovstal, unde se adăpostesc „oameni de toate vârstele, femei, copii și familii ale apărătorilor din Mariupol”.

Locotenent-colonelul Denis Prokopenko este comandantul uneia dintre unitățile ucrainene care apără orașul-port Mariupol, scrie digi24.ro.

Potrivit lui Prokopenko, cei care se adăposteau în uzină au găsit acolo „singurul adăpost disponibil lângă soldații ucraineni, care încă apără orașul de invadatorii ruși”.

„Ocupanții ruși și împuternicitul lor din Lugansk/Donețk știu despre civili și trag de bunăvoie asupra fabricii. Folosesc bombe cu cădere liberă, rachete, bombe de distrugere a buncărelor și toate tipurile de artilerie, atât terestre, cât și navale”, a spus Prokopenko.

„Teatrul orașului, maternitatea, școlile, grădinițele și casele au fost distruse de cei care acum oferă civililor evacuare și siguranță. Sunt aceiași oameni și nimeni nu îi crede.”, a adăugat el.

Forțele ruse bombardează uzina Azovstal, un bastion al apărării ucrainene, în orașul-port Mariupol, din sud-estul orașului, a declarat ieri Petro Andrișcenko, consilier al primarului. El a acuzat Rusia că încearcă să-i prindă în capcană pe cei care apără orașul și că nu i-ar fi lăsat în viață chiar dacă s-ar fi predat.

"Dându-și seama că apărătorii nu vor renunța, invadatorii și-au schimbat planurile. Planurile ocupanților sunt clare. Conform mesajului lor, coridorul pentru ieșirea în siguranță ar fi trebuit să fie marcat cu steaguri roșii, dar aceste semne nu existau. Asta confirmă încă o dată că pregătesc doar o capcană pentru soldații noștri", a spus consilierul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău