Colonizarea planetei Marte, un proiect esențial pentru supraviețuirea speciei umane

  • 15 Octombrie 2014 11:30
Colonizarea planetei Marte, un proiect esențial pentru supraviețuirea speciei umane

Directorul NASA, Charles Bolden, a declarat că stabilirea unor colonii pe Marte este un proiect esențial pentru supraviețuirea speciei umane.

Bolden a făcut această declarație în cadrul conferinței The Strategic Choices for Space, organizată la Londra. Aici, șeful NASA a discutat și despre alte subiecte, inclusiv despre schimbările climaterice.

Potrivit lui Bolden, explorarea Planetei Roșii este esențială, pentru că este singura planetă din sistemul nostru solar, în afară de Terra, unde este posibil să fi existat cândva viață.

El este convins că oamenii pot trăi pe Marte, iar acestă colonizarea va fi cheia conservării speciei noastre, iar „strănepoatele și stră-strănepoatele mele trebuie să aibă posibilitatea a merge acolo”, precizează Bolden.

Directorul NASA se teme că dacă misiunile planificate acum pentru colonizarea planetei Marte vor fi anulate, ele vor fi reluate abia peste mai multe generații.

El recunoaște că aceste misiuni sunt foarte dificile, dar nu imposibile, așa cum nici aselenizarea nu a fost imposibilă, deși mulți s-au îndoit de acel proiect.

De asemenea, Bolden nu este de acord cu misiunile care prevăd stabilirea unei colonii pe Marte, dar fără posibilitatea ca oamenii de acolo să poată reveni pe Pământ.

Totodată, planeta Marte ne arată cum va fi viitorul Terrei, pentru că și planeta vecină a fost cândva propice formelor de viață, spune Bolden.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău