Colonel american: Echipamentul militare abandonat în Afganistan va fi copiat de China și Rusia, urmând a fi folosit împotriva SUA

  • 03 Septembrie 2021 16:11
Colonel american: Echipamentul militare abandonat în Afganistan va fi copiat de China și Rusia, urmând a fi folosit împotriva SUA

Armele și echipamentele militare americane abandonate de administrația Biden din Afganistan vor fi studiate și copiate de China și Rusia și apoi vor fi utilizate împotriva intereselor americane, a declarat lt. colonelul (r) Oliver North - comentator politic american, istoric militar, veteran al războiului din Vietnam și fost membru al Consiliului Național de Securitate - pentru ediția de miercuri a SiriusXM, Breitbart News Daily, cu gazda Alex Marlow, transmite defenseromania.ro.

Potrivit sursei citate, administrația Biden a lăsat în urmă „unele dintre cele mai sofisticate arme și echipamente pe care le-am făcut vreodată pentru armată”, a declarat North. El a avertizat: „Vor fi copiate în China, în Rusia. Și vor fi folosite împotriva noastră în campaniile viitorului”.

North a prezis că rețeaua talibană, ISIS și rețeaua Haqqani vor deveni împreună „cea mai bună întreprindere criminală armată din istoria omenirii” din cauza abandonului, de către Pentagon, a echipamentelor militare, vehiculelor și armamentului din Afganistan.

Transportoarele de echipamente grele au fost utilizate pentru transportul a două tancuri M1 din Afganistan în Pakistan, a afirmat North.

„Se vor îndrepta spre un port, unde vor fi încărcate la bordul unei nave și duse în China comunistă pentru studiu. Asta se întâmplă cu eșantioane de cinci până la zece bucăți din fiecare echipament. Apropo, talibanii se îmbogățesc în acest sens. Le vând"a remarcat colonelul Oliver North.

Blogul Oryx a detaliat pierderile armelor și echipamentelor militare americane furnizate armatei afgane într-o postare intitulată „Dezastru la îndemână: documentarea pierderilor de echipament militar afgan din iunie 2021 până la 14 august 2021”.

„Acum, alți oameni vor folosi armele noastre pentru a trage asupra noastră”, a conchis North. „Vom vedea o mulțime de arme folosite împotriva noastră în multe locuri.”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău