Coliziune între un vas nord-coreean și o navă de patrulare japoneză în zona economică exclusivă a Japoniei

  • 07 Octombrie 2019 10:00
Coliziune între un vas nord-coreean și o navă de patrulare japoneză în zona economică exclusivă a Japoniei

Un vas nord-coreean a lovit luni o navă de patrulare a Agenției japoneze de pescuit în zona economică exclusivă (ZEE) a Japoniei, a anunțat garda de coastă niponă, transmite AFP.

Coliziunea a survenit în Marea Japoniei, la 350 km nord-vest de peninsula Noto, prefectura Ishikawa.

În urma accidentului, ambarcațiunea nord-coreeană, probabil un vas de pescuit, s-a răsturnat parțial și în jur de 20 de marinari au căzut în apă.

'Trimitem nave de salvare și avioane la fața locului, dar nu avem alte detalii' despre coliziune deocamdată, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al gărzii de coastă.

El a precizat că instituția sa a 'întărit patrulele în aceste ape, în cooperare cu Agenția de pescuit' în ultimii ani, din cauza înmulțirii cazurilor de pescuit ilegal în care sunt implicate vase nord-coreene.

Potrivit experților, pescari nord-coreeni se aventurează la mare distanță în Marea Japoniei pentru a încerca să realizeze planul de pescuit fixat de regimul de la Phenian.

Ambarcațiunile lor, adesea fragile și vechi, intră frecvent în pană mecanică sau de carburant. Zeci de astfel de ambarcațiuni eșuează în fiecare an pe coastele arhipelagului nipon, fiind găsite uneori cu membri de echipaj morți la bord.

Anul trecut, zece nord-coreeni aflați la bordul unei bărci din lemn, în derivă la nord de Japonia, au fost salvați și trimiși în țara lor, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău