Colaborarea Republicii Moldova cu România în domeniul sportului, pe agenda Ministerului Educației și Cercetării

  • 23 Noiembrie 2022 10:19
Colaborarea Republicii Moldova cu România în domeniul sportului, pe agenda Ministerului Educației și Cercetării

Secretarul de stat Sergiu Gurin a avut o întrevedere cu Thomas-Răzvan Moldovan, secretar de stat cu atribuții în domeniul sportului, Ministerul Sportului din România și cu Ștefan Rohnean, președintele Agenției Naționale Anti-Doping din România care se află într-o vizită oficială în Republica Moldova, anunță MEC.

În debutul discuțiilor, Sergiu Gurin le-a mulțumit reprezentanților Guvernului român pentru vizita pe care o desfășoară în Republica Moldova. Oficialul a subliniat relațiile de prietenie și cooperare dintre cele două state, care cuprind cele mai diverse domenii (educație, cultură, cercetare etc.), dovadă în acest sens fiind numeroasele proiecte realizate în comun. Totodată, Sergiu Gurin a subliniat necesitatea stabilirii unui cadrul legal privind colaborarea în domeniul sportului, care va impulsiona dezvoltarea dinamică și tranșantă a relațiilor bilaterale pe aceste segmente.
 
La rândul său, secretarul de stat Thomas-Răzvan Moldovan a mulțumit pentru invitație și și-a exprimat disponibilitatea aprofundării cooperării, astfel încât organizațiile sportive din Republica Moldova să beneficieze de diverse programe și proiecte de mobilitate și asistență oferite de România, dar și de Uniunea Europeană.
 
Totodată, Ștefan Rohnean, președintele Agenției Naționale Anti-Doping din România a specificat importanța cooperării și în domeniul combaterii dopajului în sport și a dat asigurări că partea română va fi alături de Republica Moldova în procesul de armonizare a legislației naționale în conformitate cu prevederile Codului Mondial Anti-doping.
 
Oficialii au discutat despre perspectivele de cooperare între cele două state, fiind abordate mai multe subiecte privind schimbul de experiență și bune practici în domeniul sportului: accesarea de fonduri europene, reabilitarea și modernizarea infrastructurii sportive, participarea sportivilor la diverse competiții și cantonamente sportive organizate în ambele țări; schimbul de antrenori, medici, experți care activează în domeniul sportului de performanță; promovarea participării sportivilor din Republica Moldova și România la evenimente sportive internaționale de anvergură; cooperarea dintre organizațiile naționale antidoping; schimbul de experiență privind construcția și administrarea infrastructurii sportive ș.a.
 
Secretarul de stat Sergiu Gurin le-a mulțumit partenerilor din România pentru suport și deschidere, menționând necesitatea creării unui cadru comun de cooperare în domeniul sportului. Semnarea acestui act va crea oportunități pentru dezvoltarea contactelor interumane și a relațiilor de prietenie dintre ambele state, asigurându-le o dezvoltare durabilă.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău