Colaborare moldo-ucraineană în domeniul turismului

  • 03 Februarie 2017 17:17
Colaborare moldo-ucraineană în domeniul turismului

Capacitățile prestatorilor serviciilor de turism și a autorităților locale din Soroca (R.Moldova) și Iampol (Ucraina) vor fi consolidate în cadrul unui proiect transfrontalier, implementat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Proiectul este realizat de IDIS „Viitorul”, în parteneriat cu Consiliul raional Soroca și Consiliul din Iampol, și are o durată de 18 luni, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al IDIS „Viitorul”, acordul de parteneriat a fost încheiat la 1 februarie. „Prin intermediul proiectului, sperăm să obținem o cooperare constructivă între autoritățile locale și business-ul din turismul rural din raioanele Soroca și Iampol. Experții IDIS vor elabora instrumente și mecanisme utile pentru prestatorii de servicii în turismul rural care vor facilita creșterea economică și atractivitatea regiunilor”, a declarat managerul de proiect, Liubomir Chiriac.

Secretarul Consiliului raional Soroca, Stela Zabrian, a menționat că proiectul va oferi posibilitatea prestatorilor de servicii de turism să învețe să gestioneze corect activitatea lor. Totodată, proiectul va permite valorificarea potențialului turistic, meșterii populari se vor face cunoscuți.

Scopul Programului de Cooperare Teritorială Republica Moldova – Ucraina în cadrul Parteneriatului Estic (EaPTC) este de a crea un mediu favorabil pentru programele de cooperare teritorială de-a lungul frontierelor între țările: R.Moldova – Ucraina, Armenia – Georgia, Azerbaidjan – Georgia și Belarus – Ucraina, respectând specificului fiecărei zone de frontieră. Contribuția generală a Uniunii Europene la implementarea Programului EaPTC este de 12,5 milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău