Șeful diplomației braziliene denunță combaterea schimbărilor climatice drept o restrângere a suveranității țării sale

  • 12 Septembrie 2019 08:15
Șeful diplomației braziliene denunță combaterea schimbărilor climatice drept o restrângere a suveranității țării sale

Șeful diplomației braziliene Ernesto Araujo a calificat miercuri eforturile internaționale de combatere a schimbărilor climatice drept un complot ce vizează distrugerea suveranității Braziliei, aflată sub tirul criticilor ca urmare a extinderii incendiilor care au afectat pădurea amazoniană, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Ministrul de externe brazilian a denunțat ceea ce a calificat drept o ideologie a schimbărilor climatice în cadrul unei vizite la Washington, cu câteva zile înaintea summitului ONU dedicat schimbărilor climatice.

"Conform dezbaterii actuale, s-ar părea că lumea este pe ducă, acesta este obiectivul mărturisit" de ideologia schimbărilor climatice, a acuzat Araujo la sediul think tank-ului conservator   Heritage Foundation.

"Susținătorii acestei ideologii doresc să creeze un echivalent moral al războiului pentru a impune politici și restricții contrare libertăților fundamentale", a subliniat înaltul oficial brazilian.

"Cum poate cineva, pe timp de pace, să viseze la încălcarea suveranității unei țări precum Brazilia, pe propriul său teritoriu, afirmând că 'Amazonia arde, din nou'. Din cauza acestei ideologii, din cauza îndemnului inițial al crizei 'Să salvăm planeta'", și-a continuat pledoaria ministrul președintelui de extremă dreapta Jair Bolsonaro.

Ernesto Araujo, diplomat de carieră, a recunoscut existența schimbărilor climatice dar și-a exprimat îndoiala în ceea ce privește consensul științific majoritar referitor la responsabilitatea activităților umane în acest fenomen. A minimizat, totodată, impactul incendiilor din Brazilia.

Guvernul brazilian a fost aspru criticat în ultimele săptămâni de comunitatea internațională ca urmare a creșterii defrișărilor și a incendiilor din Amazonia. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău