Codul Galben de secetă hidrologică a fost prelungit

  • 05 August 2019 17:15
Codul Galben de secetă hidrologică a fost prelungit

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit până la 15 august Codul Galben de secetă hidrologică, transmite MOLDPRES.

Hidrologii atestă secetă în râurile și lacurile din Republica Moldova, din cauza lipsei precipitațiilor și a temperaturilor înalte. „Solicităm agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă”, se arată într-un comunicat al instituției.

De asemenea, începând de marți, 6 august, după câteva zile de răcoare, revine canicula.

În contextul arșiței și secetei stabilite în țară, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a atenționat populația asupra respectării regulilor antiincendiare. Pompierii au solicitat cetățenilor să nu aprindă vegetația uscată și resturile menajere, să evite aprinderea rugurilor și a miriștilor, iar în caz de incendieri, fie și neînsemnate, să apeleze la 112. Totodată, în cazul în care în păduri sau teritorii adiacente vor fi observate situații ieșite din comun, specialiștii Agenției "Moldsilva" roagă să fie contactați la linia fierbinte 022 211 311.

Сod Galben de secetă hidrologică se emite în cazul când debitul apei atinge  cote  de 50% și  mai  joase din norma multianuală.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău