Codul galben de pericol de incendiu a fost extins

  • 30 August 14:38
Codul galben de pericol de incendiu a fost extins

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat astăzi, 30 august, despre extinderea perioadei caracterizată de Cod galben de pericol de incendiu, valabil pe întreg teritoriul țării.

Potrivit meteorologilor, în perioada 31 august – 6 septembrie, în țară se va menține pericolul excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a subliniat că, în contextul emiterii avertizării, populația este îndemnată să evite utilizarea focului deschis în apropierea locuințelor, anexelor gospodărești și a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetație uscată, mai ales atunci când acestea sunt situate în apropiere de păduri, plantații sau obiective cu risc ridicat de incendiu.

„Trebuie să fie atenți și cei care aleg să meargă la picnic. Să fie prudenți la utilizarea focului deschis și să nu arunce la întâmplare țigările aprinse, pentru a nu provoca un eventual incendiu. Înainte de a pleca, să se asigure că rugurile sunt stinse cu apă și acoperite cu pământ”, a menționat Liliana Pușcașu.

În următoarele zile, în țară se va menține vreme caniculară, cu cer variabil. Specialiștii îndeamnă populația să evite aflarea la soare și recomandă angajatorilor să asigure cu apă colaboratorii și clienții.

„Vremea toridă poate cauza afecțiuni grave ale sănătății. Medicii recomandă în această perioadă să nu vă expuneți la soare în orele amiezii, să consumați cât mai multe lichide în special apă plată. Evitați consumul de băuturi alcoolice și cafele. Alimentația trebuie să fie preponderent din fructe și legume”, indică recomandările specialiștilor pe timp de caniculă.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Nori împrăștiați
Umiditate:88 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
20
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău