Codul Galben de incendiu a fost extins

  • 07 Iunie 2022 15:36
Codul Galben de incendiu a fost extins

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit până pe 10 iunie inclusiv Codul Galben de pericol excepțional de incendiu, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, până la această dată, în țară se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole, scrie sursa citată.

La rândul lor, salvatorii și silvicultorii avertizează că este posibilă aprinderea terenurilor agricole, a depozitelor de furaje, zonelor cu vegetație forestieră, locuințelor și anexelor gospodărești.

Serviciile respective cer populației să evite utilizarea focului deschis în apropierea locuințelor, anexelor gospodărești și a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetație uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantații sau obiective cu risc ridicat de incendiu. Totodată, este recomandată restricționarea efectuării lucrărilor care creează condiții favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanțe volatile sau supraîncălziri excesive.

Potrivit SHS, în următoarele zile, pe întreg teritoriul țării se așteaptă valori termice confortabile de până la 29 grade Celsius, cu cer variabil, fără precipitații. Începând de vineri, 10 iunie, în toată țara se așteaptă ploi cu descărcări electrice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău