Codul galben de caniculă a fost prelungit până pe 2 august

  • 30 Iulie 2021 15:39
Codul galben de caniculă a fost prelungit până pe 2 august

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit până luni, 2 august, inclusiv, Codul galben de caniculă, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, în acest interval, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge 35°C. Noaptea mercurul termometrelor va ajunge la 23 de grade Celsius, scrie sursa citată. 

În această perioadă, sunt posibile și ploi cu descărcări electrice. Precipitații se așteaptă preponderent în nordul țării.

Odată cu emiterea Codului galben de caniculă, autoritățile au atenționat populația, în special persoanele în etate, femeile însărcinate, pacienții cu maladii cardiovasculare, ale aparatului respirator și alergicii să dea dovadă de prudență și să evite aflarea la soare. 

În caz de Cod galben, condițiile vremii sunt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creșteri de debite și niveluri în râuri și râulețe etc.) sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău