Codul educației va fi modificat

  • 10 Mai 2023 17:14
Codul educației va fi modificat

Codul educației va fi adaptat la necesitățile actuale. O inițiativă care prevede modificări legislative în acest sens a fost examinată astăzi la ședința Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, comunică MOLDPRES.

Proiectul de modificare a Codului educației propune introducerea unor noțiuni noi în sistemul de instruire și excluderea altora, uniformizarea prevederilor legale referitoare la pachetul standard de servicii educaționale, autorizarea/acreditarea instituțiilor de învățământ, precum și adoptarea unei noi abordări în activitatea serviciilor de asistență psihopedagogică la nivelul învățământului general.

Pentru învățământul profesional tehnic este prevăzut transferul funcției de pedagog social în categoria funcțiilor didactice, clarificarea modului de înființare și reorganizare a instituțiilor private de învățământ profesional tehnic și excluderea bacalaureatului profesional.

Totodată, în conformitate cu noile prevederi ale Codului, vor fi incluse pentru prima dată reglementări privind instruirea duală în învățământul superior, vor fi create condiții pentru atragerea practicienilor din diverse domenii de formare profesională și va fi consolidată mobilitatea academică pentru sporirea calității studiilor universitare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău