Codul administrativ a fost redenumit

  • 18 Iulie 14:16
Codul administrativ a fost redenumit

Codul administrativ a fost redenumit în Codul de procedură administrativă. O serie de modificări în cadrul legal au fost adoptate de Parlament în a doua lectură. Potrivit notei informative a documentului, această modificare este necesară pentru ca legea să corespundă cu conținutul normativ al acesteia.

Totodată, s-a propus specificarea documentară referitoare la mandatul avocațial, care lipsește actualmente în prevederile referitoare la procedura administrativă necontencioasă.

Prin acest proiect de lege se mai propune completarea Codului cu un articol care se referă la pretențiile referitoare la repararea de prejudicii. Astfel, justițiabilii vor avea mai multe posibilități pentru a formula pretențiile referitoare la repararea prejudiciilor cauzate prin activitate administrativă, scrie Bizlaw.md.

Astfel, acestea se pot solicita concomitent cu pretențiile principale de la autoritatea publică sau ulterior după soluționarea pretențiilor principale în mod irevocabil de către instanța de judecată. În cazul solicitării concomitente, dacă prin cererea prealabilă se solicită și repararea prejudiciului, atunci cererea privind repararea prejudiciului se poate examina de autoritatea publică emitentă în aceeași procedură sau în procedură administrativă separată.

În cazul în care repararea prejudiciilor nu a fost solicitată concomitent cu cererea în procedură prealabilă sau autoritatea publică a decis examinarea lor separată, cererea privind repararea de prejudicii se examinează ca acțiune în obligare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău