Cod roșu de ninsori în Germania. Vremea extremă împarte SUA între viscol și zeci de tornade

  • 17 Decembrie 2022 16:00
Cod roșu de ninsori în Germania. Vremea extremă împarte SUA între viscol și zeci de tornade

Vreme extremă în Europa, unde ninsorile și gerul au pus stăpânire pe unele state, în care au fost emise coduri portocalii și roșii de vreme rea. Probleme sunt și în Statele Unite, unde vremea a împărțit țara în două: viscol și ninsori abundente în nord, zeci de tornade în sud, transmite digi24.ro.

Autoritățile germane au emis cod roșu de ninsori. Poleiul a provocat peste 100 de accidente rutiere. Poleiul le-a dat bătăi de cap și pietonilor, care s-au deplasat cu greutate. Au fost probleme și pe calea ferată, trenurile au avut întârzieri.

În nordul Germaniei este așteptat un strat de zăpadă de 25 cm. Probleme din cauza zăpezii sunt și în Franța, unde opt departamente au fost sub cod portocaliu de vreme rea.

Mașinile au circulat cu greutate, iar unele școli au fost închise. Școli au fost închise și în SUA, tot din cauza ninsorilor. 5 milioane de oameni sunt sub avertizări de furtună.

Zeci de zboruri au fost anulate și 800 au avut întârzieri. În Dakota și Nebraska stratul de zăpadă a depășit 50 cm, asta în timp ce în sud s-au produs zeci de tornade. În Louisiana au fost 21 de tornade, iar trei oameni au murit.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău