Cod Portocaliu: MAI solicită crearea Centrului de Dirijare în Situații Excepționale

  • 05 Ianuarie 18:11
Cod Portocaliu: MAI solicită crearea Centrului de Dirijare în Situații Excepționale

Ministerul Afacerilor Interne a solicitat crearea Centrului de Dirijare în Situații Excepționale, în contextul emiterii de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat a unei avertizări de cod portocaliu de schimbare bruscă a vremii pentru perioada 7-10 ianuarie, relatează IPN.

Odată cu instituirea condițiilor meteo nefavorabile, reprezentanții grupului de lucru se vor întruni, la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pentru a acționa în vederea remedierii situației în Republica Moldova, transmite IPN.

Ministrul afacerilor interne, Adrian Efros, a solicitat cooperarea forțelor pentru prevenirea situațiilor de risc, în special în cazul vulnerabilității accesului pe drumurile din țară, apariției cazurilor medicale, dar și acordării ajutorului și suportului în condiții de vreme dificilă.

Populația este îndemnată să urmărească informările emise de autorități și să respecte indicațiile și recomandările poliției și IGSU în legătură cu deplasările pe drumurile publice și alte măsuri pe care trebuie să le ia pe timpul viscolului și ninsorilor.

Conform prognozei, începând cu data de 7 ianuarie, pe teritoriul Republicii Moldova vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare. Pe 8 ianuarie va ninge puternic (15-20 l/m2), izolat se va semnala vijelie, se așteaptă intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s. Temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 10-15°C, iar pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău