Cod portocaliu de inundații în România

  • 20 Iunie 2016 09:39
Cod portocaliu de inundații în România

Este cod portocaliu de inundații pe râuri din nouă județe din vestul și sud-vestul țării, valabil până la prânz.

Pe alte cursuri de apă din cea mai mare parte a țării este cod galben până la ora 18:00. Între timp, în mai multe județe au fost furtuni violente aseară - vântul a smuls mai multe acoperișuri și copaci care au căzut peste mașini sau au blocat drumuri.

În Valea Jiului o ploaie torențială a inundat aseară sute de locuințe, iar drumurile și calea ferată au fost colmatate pentru mai multe ore. La Petroșani, cel mai grav afectat a fost cartierul Aeroport, acolo apa a ajuns în unele zone și la un metru. Rețelele de canalizare nu au putut face față, iar echipele de la Inspectoratul local pentru Situații de Urgență au intervenit cu bărcile pneumatice pentru evacuarea sinistraților.

La Lupeni, inundațiile au afectat peste o sută de gospodării, iar DN 66A, care face legătură între Lupeni și Uricani, a fost blocat pentru mai multe ore. La Vulcan și la Petrila mai multe pâraie au ieșit din matcă și au inundat terenuri agricole, case și drumuri.

Și traficul feroviar pe relația Petroșani-Târgu Jiu a fost întrerupt aseară, după ce un copac doborât de furtună a căzut pe calea ferată. Probleme au fost și în județul Suceava - 23 de localități au fost afectate. Drumul național 17 Suceava - Vatra Dornei a fost blocat pe ambele sensuri de mers la ieșirea din Gura Humorului din cauza aluviunior aduse de ploi pe carosabil. În Arad ploaia torențială a inundat zeci de străzi și sute de gospodării, iar vântul puternic a smuls mai mulți stâlpi de înaltă tensiune.

În județul Mureș, la Brâncovenești, o fetiță în vârstă de 2 ani a murit, copilul era într-o mașină peste care a căzut un copac doborât de vânt. Potrivit Agerpres, peste 40 de case din comuna Cuci au rămas fără acoperișuri în urma unei furtuni violente, iar calea ferată între Deda și Bistrița a fost blocată de copacii doborâți de vânt, care au căzut peste firele de electricitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău