Cod galben hidrologic: creșterea nivelului apei în Nistru cu peste 4 metri

  • 18 Aprilie 19:35
Cod galben hidrologic: creșterea nivelului apei în Nistru cu peste 4 metri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat, până la 25 aprilie inclusiv, avertizare hidrologică de creștere a nivelului apei în râul Nistru.

Potrivit hidrologilor, în legătură cu mărirea în continuare a deversării apei din Lacul de Acumulare Dubăsari (r. Nistru) pâna la 1000 m3/s, în intervalul 18-25 aprilie, va continua creșterea nivelului apei pe sectorul  Dubăsari - Răscăieți cu 2.20-4.20 m, față de nivelul din 18 aprilie (ora 8:00).

Izolat în locurile joase este posibilă ieșirea apei în luncă.

În context, autoritățile atenționează populația să fie prudentă, administrația publică locală, agenții economici în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, să acorde atenție stării barajelor, podurilor și căilor de evacuare a apei, precum și să țină cont de posibile creșteri și mai mari ale nivelului apei în Nistru.

În caz de Cod galben, condițiile vremii sunt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni primejdioase pentru anumite activități socio-economice, anunță SHS. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:7,2 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău