COD GALBEN de ninsori în România

  • 24 Noiembrie 2015 11:12
COD GALBEN de ninsori în România

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineață, o atenționare Cod Galben de ninsori valabilă până miercuri după-amiază la ora 14,00 în 13 județe din centrul țării.

Județele în care se va depune strat consistent de zăpadă sunt: Hunedoara, Neamț (vestul județului), Sibiu, Brașov, Covasna, Bacău, Vrancea, Buzău (jumătatea de nord), Prahova (jumătatea de nord), Dâmbovița (jumătatea de nord), Argeș (jumătatea de nord), Vâlcea (jumătatea de nord) și Gorj (zona de nord).

Potrivit meteorologilor, temporar va ninge în zona de munte, iar în Carpații Meridionali și în cea mai mare parte a Carpaților Orientali se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Treptat, vor predomina ninsorile și în estul și sudul Transilvaniei, precum și în Subcarpații Moldovei.

Trecător și izolat, precipitații mixte vor fi și în zonele deluroase din restul teritoriului. În sudul și sud-estul țării se vor cumula cantități de apă ce pot atinge pe arii restrânse 15...20 l/mp. Precipitații, local mai abundente, se vor semnala și pe parcursul zilelor următoare.
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău