Cod galben de caniculă și pericol excepțional de incendiu, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat

  • 23 Iulie 10:44
Cod galben de caniculă și pericol excepțional de incendiu, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în intervalul 22-24 iulie 2022, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33…+35 ºC. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor, evitând utilizarea focului pe suprafețe deschise în special în preajma lanurilor cu cereale, spații forestiere și locuri de agrement.

În condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, orice scânteie poate produce incendii pe arii extinse. Totodată, pompierii recomandă cetățenilor să se hidrateze corespunzător și să evite ieșirile în stradă la orele amiezii.

Mai mult, o atenție separată este acordată scăldatului în perioada estivală, astfel persoanele sunt rugate să evite intrarea în apele bazinelor acvatice neamenajate și nedotate cu stații de salvare.

Salvatorii atenționează oamenii să-și monitorizeze copiii și să nu le permită scăldatul în locuri neautorizate pentru evitarea riscului de înec.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,24 m/s
Sun
17
Mon
14
Tue
11
Wed
13
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău