Cod galben de caniculă, cu temperaturi de pe 33 de grade. Salvatorii dublează numărul corturilor

  • 22 Iulie 2017 08:57
Cod galben de caniculă, cu temperaturi de pe 33 de grade. Salvatorii dublează numărul corturilor

Serviciul Hidrometeorologic de Stat menține avertizarea Cod galben de caniculă pe întreg teritoriul Republicii Moldova, până luni, 24 iulie. În perioada de referință, temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 de grade Celsius și mai mult.

În legătură cu aceasta, Serviciul Protecției Civile și a Situațiilor Excepționale a anunțat că va  dubla numărul corturilor anticaniculă în municipiul Chișinău.

Începând de astăzi, în Chișinău vor apărea alte patru puncte de reabilitare în parcul „Ștefan cel Mare și Sfânt”, parcul „Valea Morilor”, parcul „La Izvor” și în apropiere de piața „Toamna de Aur” din sectorul Botanica.

Corturile anticaniculă vor funcționa în intervalul orelor 10.00 – 18.00 pe parcursul zilelor cu temperaturi toride. Aici trecătorii se vor putea feri de soare, vor bea apă și, după caz, vor beneficia de ajutor medical calificat.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare Cod galben de secetă hidrologică, valabil până pe data de 2 august. În legătură cu lipsa precipitațiilor și temperaturilor înalte ale aerului, în râurile și lacurile din Republica Moldova se atestă Seceta Hidrologică, precizează Serviciul Hidrometeorologic de Stat, care solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Astăzi sunt așteptate maxime de până la 30 de grade în Nord, 33 de grade – în Centru și 35 de grade – în sudul Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău