COD GALBEN DE BUNĂTATE / Donează sâmbătă, 16 aprilie produse alimentare neperisabile în Colecta națională „Masa Bucuriei”, organizată de Diaconia

  • 14 Aprilie 2022 08:41
COD GALBEN DE BUNĂTATE / Donează sâmbătă, 16 aprilie produse alimentare neperisabile în Colecta națională „Masa Bucuriei”, organizată de Diaconia

Pentru al XIII-lea an consecutiv, în preajma Sfintelor Paști, Misiunea Socială a Mitropoliei Basarabiei Diaconia a lansat Campania Masa Bucuriei, cel mai mare proiect național de solidaritate socială în sprijinul oamenilor nevoiași, în special al bătrânilor singuri. Campania va fi realizată în parteneriat cu Banca de Alimente (primul program de prevenirea a risipei alimentare și foamei în Moldova) și alte organizații sociale, precum și cele mai mari rețele de magazine din țară.

Și în acest an, cu Masa Bucuriei aducem mesajul de bunătate pentru oamenii care fac cu greu față nevoilor cotidiene. Campania din acest an va fi una de amploare la nivel național, întrucât implică toate rețelele mari de supermarketuri, zeci de prestatori de servicii sociale, ONG-uri, comunități. Pe 16 aprilie, Diaconia împreună cu Banca de Alimente, alți parteneri și desigur sutele de voluntari vă îndeamnă să donați alimente. Fiecare donație înseamnă ziua de mâine pentru cei pe care îi ajutăm.”, Igor Belei, Director Executiv, Diaconia

În această sâmbătă, pe data de 16 aprilie în cadrul Campaniei este organizată colecta națională de produse alimentare în circa 100 de magazine din întreaga țară. 

Astfel, îndemnăm toți doritorii de a sprijini proiectul să facă o donație de produse alimentare neperisabile în rețelele de magazine din Chișinău: Metro Moldova, Kaufland Moldova, Linella, Fidesco, Local, Bonus, Family Market, Fourchette, Velmart, Green Hills, Supermarket Nr1), cât și în alte 17 localități (Fetești, Soroca, Ungheni, Cania, Căușeni, Telenești, Stăuceni, Hîncești, Roșcani, Ciucur Mingir, Bălășești, Dondușeni, Călărași, Peresecina, Orhei, etc.)

În magazine oamenii vor fi îndemnați de voluntarii Diaconiei să doneze produse alimentare neperisabile pentru a asigura o masă caldă celor care într-adevăr au nevoie.

Vă recomandăm să donați produse alimentare neperisabile și cu termen de valabilitate mai mare: crupe, ulei, paste, zahăr, sare, conserve, întrucât acestea vor fi distribuite către beneficiari pe parcursul întregului an.

Toți cei care vor să susțină oamenii nevoiași, asistați de Diaconia și Banca de Alimente pot face o donație pe parcursul întregului an. Cu 65 de lei oferi un prânz cald unui bătrân timp de o săptămână, la Cantina Socială din Chișinău

Toate resursele acumulate în campanie vor deveni prânzuri calde sau pachete alimentare oferite pe parcursul anului în cantine sociale și alte tipuri de servicii de asistență pentru oamenii nevoiași.

Donația ta, poate umple farfuria unui flămând!

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău