Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte a calificat alegerile din 24 februarie ca fiind incorecte și parțial libere

  • 26 Februarie 2019 08:01
Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte a calificat alegerile din 24 februarie ca fiind incorecte și parțial libere

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte, care a monitorizat modul de desfășurare a procesului electoral, a calificat ca fiind incorecte și parțial libere alegerile din 24 februarie.

Coaliția a constatat că în campania electorală au fost utilizate resurse administrative și a avut loc coruperea alegătorilor. De asemenea, a fost limitat dreptul la vot și cel de a depune contestații pentru cetățenii moldoveni aflați peste hotare.

Au fost înregistrate deficiențe și erori în Registrul de Stat al Alegătorilor și listele electorale, iar mass-media a fost controlată politic. Femeile, tinerii, persoanele cu dizabilități și persoanele de etnie romă au fost subreprezentate, iar observatorii naționali au fost intimidați, transmite IPN.

De asemenea, reprezentanții societății civile au criticat sistemul electoral mixt, care nu a adus mai multă reprezentativitate în Parlament, ci a promovat în funcțiile de deputați persoane afiliate guvernării actuale.

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte este constituită din 39 de organizații obștești cu activități în domenii conexe dreptului electoral.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău