CNPF a instituit administrare specială la ASITO

  • 08 Iulie 2016 13:52
CNPF a instituit administrare specială la ASITO

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a instituit administrare specială la compania de asigurări ASITO. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului de administrație a CNPF vineri, 8 iulie.

Solicitat de IPN, responsabilul de relațiile cu presa, Boris Erușevschi, a menționat că persoanele care au semnate contracte cu ASTO nu vor fi afectați în niciun fel.

Potrivit lui, a fost numită o persoană de către CNPF care va exercita funcția de director executiv. Administrarea specială a fost instituită după ce ASITO a depus o cerere la CNPF privind retragerea licenței de activitate, semnată de directorul companiei, Andrii Lupyr.

Boris Erușevschi a specificat că ASITO este obligată să-și exercite toate obligațiunile asumate față de clienții companiei, mai cu seamă că are posibilități financiare.

CNPF examinează legalitatea cererii de retragere a licenței de activitate și urmează să ia o decizie în acest sens. Directorul general al companiei și-a motivat cererea prin faptul că ASITO nu-și poate continua activitatea în virtutea unor circumstanțe care nu îi permite să se dezvolte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău