CNPF a avertizat 15 brokeri de asigurare că ar putea rămâne fără licențe. Ce abateri sunt invocate (Bizlaw)

  • 29 Ianuarie 2020 10:25
CNPF a avertizat 15 brokeri de asigurare că ar putea rămâne fără licențe. Ce abateri sunt invocate (Bizlaw)

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a avertizat 15 brokeri de asigurare că ar putea rămâne fără licențe. Potrivit unei ordonanțe, în urma monitorizării participanților profesioniști la piața asigurărilor s-a constatat că mai multe companii nu respectă legislația la capitolul conformarea cuantumului capitalului social.

Astfel, CNPF a avertizat brokerii că dacă în termen de 15 zile nu prezintă acte prin care să demonstreze că s-au conformat legislației vor rămâne fără licențe pentru dreptul de a desfășura activitate de intermediere în asigurări și/sau reasigurări.

Lista companiilor avertizate poate fi găsită aici, scrie bizlaw.md.

Legea cu privire la asigurări prevede că în calitate de broker de asigurare și/sau de reasigurare poate activa orice persoană juridică organizată sub formă de societate pe acțiuni ori de societate cu răspundere limitată, care dispune de licență de activitate, eliberată în condițiile legii și ale actelor normative ale autorității de supraveghere.

Brokerul de asigurare și/sau de reasigurare trebuie să dispună de un capital social, vărsat în formă bănească, a cărui valoare nu poate fi mai mică de 400.000 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău