CNN: Surse din serviciile de informații americane au preconizat cât va mai dura războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei. Sprijinul SUA va fi crucial

  • 21 Ianuarie 11:40
CNN: Surse din serviciile de informații americane au preconizat cât va mai dura războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei. Sprijinul SUA va fi crucial

Canalul de televiziune american CNN a informat, pe 19.01.2024, citând surse din cadrul serviciilor de informații ale SUA, că ostilitățile din Ucraina vor mai continua pe o perioadă de câțiva ani.

Potrivit surselor postului de televiziune, luptele de pe teritoriul ucrainean nu se vor încheia în acest an. Oficiali din cadrul serviciilor de informații americane apreciază că războiul ar putea dura mult timp.

“Luptele vor continua cel puțin încă doi ani”, a precizat CNN, care a citat opinia unuia dintre interlocutori.

Alte surse din mass-media americană cred că este posibil ca ostilitățile să dureze timp de cinci ani. În același timp, capacitățile militare ale Ucrainei sunt epuizate, iar acesta, potrivit CNN, a fost și motivul pentru care președintele american, Joe Biden, a discutat cu congresmenii miercurea trecută despre situația asistenței pentru Ucraina, scrie defenseromania.ro.

După cum este cunoscut, republicanii, care formează majoritatea în Camera Reprezentanților a Congresului SUA, se opun aprobării unui nou pachet de asistență militară și financiară pentru Ucraina, dacă Washingtonul nu alocă fonduri pentru a întări controlul asupra graniței cu Mexicul.

Politicienii republicani consideră că problema migrației ilegale din America Centrală este mai importantă pentru securitatea Statelor Unite decât sprijinul acordat regimului ucrainean. Cu toate acestea, pentru administrația Biden, din anumite motive, sprijinul pentru Ucraina a ajuns în prim-plan, fapt care a fost criticat în mod repetat de figuri cheie din Partidul Republican.

Ucrainenii pregătesc apărarea, frontul rămâne blocat

Comentariul autorului: Probabil că, războiul din Ucraina va continua atâta timp cât SUA și aliații săi occidentali vor sprijini cu arme și resurse financiare statul ucrainean. În cazul în care acest sprijin va înceta, Ucraina nu va mai fi capabilă să reziste în fața agresiunii rusești mai mult de câteva luni. În ultima perioadă, s-a constatat o reducere a sprijinului occidental pentru Ucraina, fapt ce se reflectă deja în situația de pe front. Astfel, armata ucraineană a încetat contraofensiva declanșată în vara anului trecut și se pregătește să treacă la o “apărare activă”, construind o serie de fortificații, după modelul celor realizate de Rusia în Regiunea Zaporojie, care a reprezentat direcția principală a acțiunilor ofensive.

De cealaltă parte, trupele ruse nu par să se grăbească, iar autoritățile de la Moscova dau semne că sunt pregătite pentru susținerea pe termen lung a luptelor din Ucraina. După cum apreciază specialiștii militari, partea rusă va fi capabilă să înceapă o nouă ofensivă de amploare în primăvara sau în vara acestui an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău