CNI, pe urmele lui Voronin

  • 06 Martie 2014 18:07
CNI, pe urmele lui Voronin

Comisia Națională pentru Integritate (CNI) s-a autosesizat în cazul articolelor apărute în presă despre mașinile de lux ale familiei liderului PCRM, Vladimir Voronin, ex-președinte al Republicii Moldova, notează IPN.

Recent, publicația Timpul a scris despre colecția de mașini blindate, limuzine și automobile retro, care ar aparține familiei Voronin. O parte dintre acestea, potrivit publicației, se află în garajul sediului nou, nefuncțional, al PCRM, situat pe strada Armenească din capitală, iar o altă parte s-ar afla în garajul unei reședințe a lui Vladimir Voronin din Germania. Nici un automobil nu ar fi fost inclus în declarația de avere a liderului comuniștilor pentru anul 2012. Vladimir Voronin a recunoscut pentru ziar că este pasionat de mașinile de epocă și că le-ar fi asamblat pe părți. Totodată el a negat că ar deține mașini de lux.

Potrivit investigației „Timpului”, familia liderului PCRM deține un Mercedes blindat și o limuzină Mercedes, un Cadillac, o limuzină Audi A8, un mini Cooper, un jeep Volvo și o mașină de teren Mitsubishi, iar unul din membrii familiei Voronin ar fi fost văzut pe străzile Chișinăului la volanul unui Porsche Cayenne. Liderul PCRM ar deține și o colecție de mașini retro din perioada sovietică, de modele precum ZIL, Vaz, Gaz și Moskvici.

Fostul purtător de cuvânt al președintelui Voronin, Valeriu Reniță a confirmat într-o emisiune la Publika TV că mașinile despre care s-a scris în presă aparțin familiei lui Voronin. Potrivit unor experți, colecția de mașini valorează circa 70 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău