CNESP va decide săptămâna aceasta regulile de începere a anului școlar

  • 19 August 2021 18:07
CNESP va decide săptămâna aceasta regulile de începere a anului școlar

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică se va întruni, cel mai probabil în această săptămână, pentru a clarifica regulile de începere a anului școlar la 1 septembrie. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Natalia Gavrilița, într-o conferință de presă, transmite IPN.

Premierul a menționat că se observă o creștere a cazurilor de infectare cu COVID-19, preponderent în Chișinău. În 98% din cazurile grave e vorba despre persoane nevaccinate.

„Ne-am asigurat că sistemul medicale e pregătit, există paturi și capacități pentru a face față noului val. În același timp, suntem conștienți că trebuie balansate interesele de sănătate publică și interesele economice, de aceea orice restricții vor fi impuse doar dacă nu vor fi alte modalități de a gestiona valul de îmbolnăviri”, a declarat Natalia Gavrilița.

Premierul a dat asigurări că nu se ia în calcul impunerea unui nou lockdown. Ea a îndemnat cetățenii să se vaccineze pentru a nu a avea un val de îmbolnăviri similar celui de la începutul anului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,71
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:12,52 m/s
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Sat
16
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău