CNAS: Persoanele asigurate pot beneficia de bilete de tratament balneosanatorial

  • 01 August 17:06
CNAS: Persoanele asigurate pot beneficia de bilete de tratament balneosanatorial

Casa Națională de Asigurări Sociale informează că, în anul 2024 pentru persoanele asigurate au fost achiziționate 3452 bilete de tratament în sumă de 29,9 mln. lei în mai multe instituții din țară.

Potrivit CNAS biletele se repartizează astfel:

-  pentru entitățile economice în care există organizație sindicală primară biletele de tratament balneosanatorial se transmit Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova pentru a fi repartizate organizațiilor sindicale,

-  pentru entitățile economice în care nu există organizație sindicală primară –biletele se obțin prin intermediul structurilor teritoriale ale CNAS (CTAS).

Se precizează că la momentul actual 925 bilete au fost transmite către CNSM și 1383  bilete au fost transmite către CTAS. Suplimentar pentru trimestrul IV al anului curent către CNSM vor fi transmite 454 bilete, iar către CTAS 690 bilete.

Lista entităților abilitate cu dreptul de obținere a biletelor de tratament în anul 2024 este publicată  pe pagina oficială a CNAS www.cnas.gov.md în compartimentul „Alte prestații Sociale”, rubrica „Bilete de tratament ” subrubrica „ Bilete de tratament pentru persoanele asigurate ”. Tot aici pot fi accesate și formularele privind modul de raportare despre utilizarea biletelor de tratament balneosanatorial (Forma -1 BTS).

CNAS menționează că, biletul pentru tratament balneosanatorial poate fi acordat persoanei asigurate doar o dată la 3 ani. Beneficiarul biletului va achita 20% din costul biletului direct în casieria sanatoriului (în mediu 1740 lei). Cota de 80% din costul biletului este acoperit din contul bugetului de asigurări sociale de stat. Pe lângă aceasta, beneficiarul biletului va suporta din contul său și cheltuielile pentru deplasare tur-retur. Alte cheltuieli legate de procurarea biletului achiziționat din bugetul asigurărilor sociale de stat, nu sunt prevăzute nici pentru entități și nici pentru persoanele asigurate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Tue
21
Wed
21
Thu
24
Fri
24
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău