CNAS: Graficul finanțării prestațiilor sociale pentru mai 2023

  • 27 Aprilie 09:20
CNAS: Graficul finanțării prestațiilor sociale pentru mai 2023

Pentru comoditatea beneficiarilor, Casa Națională de Asigurări Sociale anunță graficul finanțării unor prestații sociale pentru luna mai.

Astfel, finanțarea indemnizațiilor unice la nașterea copilului, indemnizațiilor pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, indemnizațiilor lunară pentru creșterea copilului persoanelor asigurate, indemnizațiilor pentru creșterea copiilor gemeni și indemnizațiilor paternale este planificată pentru data de 13 mai.

Totodată, menționăm că începând cu luna mai Casa Națională de Asigurări Sociale, va finanța indemnizațiile de maternitate în trei tranșe, și nu în una, cum a fost anterior.

Respectiv, beneficiarii de indemnizații de maternitate precum și beneficiarii de  indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă își vor putea ridica banii în data de 513 și 19 mai.

Atenționăm că, după finanțarea plăților acestea se procesează de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăți electronice (MPay), iar beneficiarii pot ridica banii după  finalizarea acestor procese. Lista prestatorilor de servicii de plată poate fi găsită aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
6
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Thu
0
Arhivă Radio Chișinău